Skip to main content

3. gang er lykkens gang …

Efter at være blevet nr. 3 i 2010, delt 2. pladsen i 2011 - så lykkedes det endelig for Oscar Etlar at vinde DGUs årgangsmesterskab for juniorer. Oscar vinder i 14 års rækken.

Oscar Rasmussen

En glad Oscar flankeret af Christoffer og Lauritz.

Årgangsmesterskaberne blev i år spillet på Old Course i Skjoldenæsholms Golfklub d. 23. og 24. juli - lige akkurat samtidig med at sommervejret ramte. På førstedagen var der samtidig med det strålende solskin en voldsom vind, som spillerne fik direkte i hovedet på de lange huller på bag-ni, som bl.a. inkluderer Danmarks længste par-4 hul på hele 425 m! Oscar vendte i (+1) – og så fik han ellers vinden i ansigtet og gik (+7) på de sidste 9 og samlet (+8). Det skulle dog vise sig, at de svære forhold havde ramt samtlige andre spillere, og (+8) var således nok til en føring på eet slag. Det betød en tur i førerbolden tirsdag sammen med et par gode venner fra Asserbo og Næstved.

Tirsdagen byder på stort set perfekte forhold, og allerede på de første huller trækker Oscar yderligere fra, da medspillerne ikke just har heldet med sig. Oscar vender i par, og har udbygget forspringet til 4 slag – vel vidende, at det er på bag-ni, det bliver rigtigt svært. Et par gode ind-og-i’er for par samt en birdie letter humøret gevaldigt for den medfølgende far, der dog hurtigt må til at bide negle igen, da en dobbelt-bogey rammer som lyn fra en ellers klar himmel på hul 15. Det bliver ikke bedre af, at der samtidig høres rygter om, at spillere i de forangående bolde har spillet forrygende! Heldigvis er Oscar ikke nervøs, og han slutter af med 3 pars og ender samlet i (+3) for dagen . Da det samtidig viser sig, at de alvorlige rygter om fantom runder blot var rygter – ja, så vinder Oscar med hele 6 slag ned til medspillere og venner Lauritz Fredgaard fra Asserbo og Christoffer Bring fra Næstved, som deler 2. pladsen.

Emil Lykke Jensen deltog i 16 års rækken.

Resultater fra Årgangsmesterskaberne kan ses på dette link.

Til info er Årgangsmesterskaberne DGUS danmarksmesterskab pr. årgang for juniorer under 16 (født 1996 efter senere).