Skip to main content

Slip for grundskyld

Der har den seneste tid været rigtig stor fokus på SKAT's ejendomsvurderinger og om hvorvidt man nu kunne regne med disse vurderinger. Dette kan også vise sig at have stor betydning for mange danske golfklubber, der ofte betaler flere hundrede tusind kroner i grundskyld hvert år.

Dansk Golf Union har valgt at sætte fokus på problematikken om grundskyld og har nu en vejledning klar til de danske golfklubber.

Hvem kan fritages for grundskyld?

Fritagelse for grundskyld kan bevilges den enkelte ansøger efter anmodning. Dette gælder dog kun, hvis ejendommen ejes af golfklubben. Det betyder, at en erhvervsvirksomhed, som ejer golfanlægget ikke kan blive fritaget for grundskyld.

Den offentligretlige lighedsgrundsætning siger, at den enkelte kommune ikke kan fritage én golfklub for grundskyld og afvise en anden. Derimod kan en kommune godt vælge at fritage for eksempel friskoler uden at fritage golfklubber.

 

Mølleåens Golf Klub

I Mølleåens Golf Klub har de længe forsøgt at blive fritaget for grundskyld. Efter flere års arbejde lykkedes det klubben at blive fritaget pr. 1. januar 2012. Vi talte med Bo Aagaard, klubmanager, og pointen i arbejdet i Mølleåens Golf Klub er, at vedholdenhed og øget fokus på samarbejde med kommunen lønner sig. Forløbet udsprang for ca. tre år siden, hvor klubben ansøgte om en fritagelse, men fik afslag. I sommeren 2011 sendte klubben endnu en ansøgning og fik endnu et afslag. Derefter besluttede klubben at indgå i nærmere dialog med kommunen. Borgmesteren blev inviteret ud i klubben, og der blev gjort opmærksom på klubbens aktiver over for kommunens borgere. Den nærmere dialog resulterede i endnu en ansøgning, der i november 2011 blev indstillet til behandling i økonomiudvalget. Herefter blev det i december 2011 besluttet at fritage klubben for grundskyld.

Klippet fra KlubNyt, et nyhedsbrev som er en del af Dansk Golf Unions kommunikation til klubberne.