Skip to main content

Regionsgolf 2015

Regionsgolfturneringen er Danmarks største holdturnering for klubgolfere.
Det er en breddeturnering, hvor alle kan være med, og hvor det sociale element spiller en ligeså vigtig rolle som det konkurrencemæssige.

Regionsgolf spilles som hulspil over 18 huller fra scratch. Et hold består af 1 damesingle, 3 herresingler og 1 mixed foursome. En vundet single giver 2 point, og en vundet foursome giver 3 point.
Holdet er som regel i en pulje med tre andre klubhold, og der spilles alle mod alle, hvor man møder hinanden både ude og hjemme. Det er en meget sjov og spændende spilleform, hvor man får prøvet kræfter både med banen og med modstanderen.

Puljekampene afvikles i perioden fra april til juni. Vinder holdet puljespillet, så fortsætter man i en slutspilsrunde med 'vind eller forsvind' kampe mod andre sjællandske puljevindere. Kampene spilles på neutral bane fra sidst i juli til midten af september. Slutspillet er inddelt i ottendedels-, kvart-, semifinale samt en finale om Sjællandsmesterskabet.

Sjællandsmesteren møder så det bedste klubhold fra Region Vest (Jylland og Fyn) i en landsfinale om det uofficielle Danmarksmesterskab for regionshold.

Hvert år kåres der 'Danmarksmestre' i følgende rækker: Veteran Elite, Veteran A, Veteran B, Veteran C, Senior A, Senior B samt A, B, C og D.
For at kunne deltage i turneringen kræves, at spillere skal være fuldtidsmedlem af deres hjemmeklub og have et EGA handicap, dvs. have indleveret min. 4 tællende scorer i et kalenderår. Endvidere skal spilleren være fyldt 21 år inden udgangen af kalenderåret.

Derudover gælder følgende for deltagelse i de enkelte rækker:

  • Veteraner (V-rækker): Damer skal være fyldt 60 år og herrer 65 år inden udgangen af kalenderåret.
  • Seniorer (S-rækken): Damer skal være fyldt 50 år og herrer 55 år inden udgangen af kalenderåret.
  • A-række: Ingen spillere med lavere handicap end 4,5
  • B-række: Ingen spillere med lavere handicap end 11,5
  • C-række: Ingen spillere med lavere handicap end 18,5
  • D-række: Ingen spillere med lavere handicap end 26,5

Tilmeldingen sker via GolfBox i perioden januar/april.
På baggrund af antallet af tilmeldinger tilmelder Mølleåen et antal hold til regionsgolfturneringen. I år er tilmeldt 11 hold.
Et hold oprettes typisk, når minimum 3 damer og 6 herrer, der opfylder kriterierne, har tilmeldt sig.
Læs mere om regionsgolf ved at følge linket under "Nyttige link" eller klik her.

Klubkoordinator:
Per Berner, Turneringsudvalgsformand
E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
M: 2234 6458